Antalya
DOLAR32.3431
EURO34.8649
ALTIN2402.1

ALANYA YATÇILAR KOOPERATİFİ İSKELEDE DENETİMLERİN ARTTIRILMASINI İSTEDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALANYA YATÇILAR KOOPERATİFİ İSKELEDE DENETİMLERİN ARTTIRILMASINI İSTEDİ
Abone ol

geçtiğimiz günlerde iskelede yaşanan olayların ardından denetimler arttırıldı.sopalı kavgaya karışanlardan iki kişi tutuklanırken,iki tur teknesi mühürlendi.denetimlerin arttırılmasını isteyen Alanya yatçılar kooperatifinden yapılan yazılı açıklamada teknelerden birisinin daha önceden korsan yani ruhsatı ve kooperatif kaydı olmadan çalıştığı belirtildi.kooperatifden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;Alanya balıkçı barınağında geçtiğimiz günlerde onaylamadığımız, Türkiye ve dünya gündemini meşgul eden kavga olayını tekrardan şiddetle kınıyoruz.Türkiye bir hukuk devletidir. Olay yargıya taşındığı için olayla ilgili tartışmaların son bulmasını istiyoruz. Yargının vereceği karara saygılıyız.
 Bu bir hafta içinde ilgili ilgisiz herkes olayla ilgili basına açıklama yaptı. Her açıklamadan sonra tepkiler daha da büyüdü. Kooperatif olarak ilk gün olayı kınadığımızı belirten yazılı bir açıklama yaptık. Bu ikinci yazılı açıklamamızdır. Olayda adı geçen tekne kooperatifimizin üyesi bile değildir.
 Olayda adı geçen teknelerden biri olan macellan teknesi çalışanları, diğer teknedeki kavga olayını ayırmaya gitmiştir. Bu şekilde olaya müdahil olmuştur. Alanya Belediyesi tarafından her iki teknenin de bağlandığı mühürlediği, ruhsatının iptal edildiği belirtilmiştir. Ancak adı geçen teknelerden birinin Alanya belediye meclisinin 02.01.2018 tarihli ve 10 sayılı günübirlik yolcu taşımacılığı deniz taşıtlarının ruhsatlandırılması, çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliğine göre işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmamaktadır.
 Alanya yatçılar kooperatifi olarak iskelede huzur ve güvenin sağlanması ve haksız rekabetin engellenmesi için 4-5 yıldır, yılda ortalama 2 sefer ruhsatsız teknelerin engellenmesi için dilekçe vermekteyiz. Hatta en son dilekçemizi 20.06.2023 tarihinde vermiştik. Gereği yapılmadığı gibi her yıl 4-5 adet daha tekne eklenmiştir. 
 Buradan;
- Alanya belediyesinden, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan bütün teknelerin ticari faaliyetlerinin engellenmesini,
- Alanya su ürünleri kooperatifinden, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan ticaret yapmak isteyen teknelerin rıhtımdan müşteri ile ilişkilerinin kesilecek şekilde bağlama yaptırmalarını ve kooperatifimizle iş birliği içinde olmalarını,
- Alanya kaymakamlığından, Alanya ilçesi günübirlik deniz turizmi kararlarına, “Alanya ilçe sınırlarında, deniz araçlarının ticari faaliyet yapabilmesi için Alanya belediyesinden işyeri açma ve çalışma ruhsatı almaları gerekmektedir” maddesinin eklenmesini talep etmekteyiz.
Alanya yatçılar kooperatifi olarak; iskelede huzur, güven ve Alanya’mıza yakışır bir ortam istiyoruz.
Kamuoyuna saygılar sunarız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP KONĞRESINE GİDERKEN KAZA GEÇİREN CHP’Lİ YÖNETİCİ HAYATINI KAYBETTİÖnceki Haber

CHP KONĞRESINE GİDERKEN KAZA GEÇİREN CHP...

ERDEM AĞALIĞI BIRAKMADISonraki Haber

ERDEM AĞALIĞI BIRAKMADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar