Antalya
DOLAR32.6032
EURO34.8062
ALTIN2498.3

Alanya’da 19 Mayıs beş araç ve marşlarla kutlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanya’da 19 Mayıs beş araç ve marşlarla kutlanacak
Abone ol

Kurtuluş mücadelesinin başladığı günün 102. yılında Covid 19 tedbirleri nedeniyle vatandaşlarla bir araya gelemeyecek olmanın hüznünü yaşadıklarını belirten Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun'da başlattığı bu mücadele Türk Milletine ilham kaynağı olmuş, Ulu Önderin milletine güvenerek çıktığı bu yolculuk Cumhuriyetin ilanıyla sona ermiştir,  Anadolu toprakları yıllar süren işgalin ardından özgürlüğüne kavuşmuştur” dedi. 102 yıl önce yakılan bu meşalenin sönmeden sonsuza dek ışık saçmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Nurhan Özcan “Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün bayramı armağan ettiği Türk gençliği Türkiye Cumhuriyetine sonsuza dek sahip çıkacaktır” diye konuştu.

Alanya Kent Konseyi olarak Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine seslendiği “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir” cümlelerinde olduğu gibi Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini korumak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Alanya halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar; sağlıklı günler dilerim” dedi

Öte yandan Alanya Kent Konseyi’nin geleneksel hale getirdiği fener alayının salgın tedbirleri nedeniyle yapılamayacağını hatırlatan Özcan vatandaşlara “Siz evlerinizde kalın biz araçlarla sizlere gelelim marşları birlikte söyleyelim” dedi. Alanya Kent Konseyi ve Alanya Belediyesi 19 Mayıs akşamı saat 20.00’de ses tesisatı kurulu 5 araçla mahalleleri gezerek 19 Mayıs coşkusunu yaşatacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mahkod başkanı Mesut İlhan sma savaşçısı Ahmet bebek için geniş kapsamlı kermes düzenliyorÖnceki Haber

Mahkod başkanı Mesut İlhan sma savaşçısı...

Ak parti gençlik kolları başkanı Cemal yeniacun 19 Mayıs mesajıSonraki Haber

Ak parti gençlik kolları başkanı Cemal y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar