Antalya
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Alanya’da sınava giren öğrencinin başörtüsüyle dalga geçtiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanya’da sınava giren öğrencinin başörtüsüyle dalga geçtiler
Abone ol

Geçtiğimiz hafta sonu yurt genelinde olduğu gibi Alanya’da da yapılan YKS sınavı sırasında Hüseyin Girenes Fen Lisesi mezunu, başörtülü bir kız öğrenciye bazı kamu görevlilerinin ve akademisyenlerin söylediği iddia edilen sözler, “28 Şubat dönemi Alanya’da yeniden mi hortluyor?” sorusunu akıllara getirdi. 

Başörtülü kız öğrenciye, “Sen başörtülüsün, senin yerin İmam Hatip, burada ne işin var?” dedikleri ileri sürülen görevliler hakkında kızın ailesi Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

İddiayı gündeme getiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ve Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ı sosyal medya hesabında etiketleyerek paylaşan S.Y. adlı vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Başta siyasetçilerin, kamu kurumundaki idarecilerin ve akademisyenlerin zulümlerini o dönemde unutmadık. Özellikle başörtülü öğrenciler 28 Şubat’ın sıkıntılı, zorlu mücadeleyi omuzlamak zorunda kaldılar. Aradan yıllar geçmesine rağmen benzer bir durum YKS sınavı öncesi Alanya Barbaros Azakoğlu Okulu’nda yaşandı. Sınava girecek fen lisesi mezunu başörtülü kızla sınav görevlileri, ‘Senin gibi tipler İmam Hatip’te olur, fen lisesinde bilim olur, bu sıcakta başörtü takılır mı?’ sözleriyle dalga geçmiş, o psikoloji ile kız öğrenci sınava girmiştir. Olay tabi ki yargıya intikal etmiş, hukuki süreç başlamıştır. Umarım idari soruşturmayı da Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz başlatmıştır. u kişilerin kim olduğu kamuoyuyla paylaşılıp en ağır ceza verilmelidir. Öğrencinin yaşadığı sıkıntı o psikoloji ile sınavı nasıl geçti, bilmiyoruz. Rabbim yardımcısı olsun. Buradan çıkan sonuç, aradan yıllar geçse de bu tür zihniyetler hiç değişmeyecek. Ellerine fırsat geçse neler yapabilecekleri ortada. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, yaşanan bu olayı duydukları anda gereğini yapacaklarına zerre şüphemiz yoktur. Kimse bizim hassas duygularımızla alay edemez.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Kabotaj bayramına davetÖnceki Haber

Kabotaj bayramına davet

Çocuk istismarında anne ve babanın serbest bırakılmasına Türkiye’den tepki yağdıSonraki Haber

Çocuk istismarında anne ve babanın serbe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar