böcek
Antalya
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Başkan Şahin Danimarka büyükelçisiyle biraraya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Şahin Danimarka büyükelçisiyle biraraya geldi
Abone ol

Şahin’den Danimarka Büyükelçisi’ne sıcak karşılama

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Danimarka’nın Alanya Fahri Konsolosu Dr Metin Atalay’ın davetlisi olarak Alanya’ya gelen Danimarka Türkiye Büyükelçisi Danny Annan’ı ağırladı. Şahin ile yaklaşık 1saat süren sohbet gerçekleştiren konuk büyükelçi, “ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i tanımaktan büyük mutluluk duydum. Kendisi çok vizyonel ve girişimci özelliklere sahip. Gelecekte kendisi ile iki ülke ilişkilerine önemli katkılar yapmak üzere mutabık kaldık” diye konuştu.

Gerçekleşen ziyarette Alanya’nın ekonomik yapısı konusunda konuk büyükelçiye sunum yapan Başkan Şahin, Danimarka’nın Alanya turizmi için çok önemli bir destinasyon olduğuna dikkat çekti. Şahin ayrıca, Alanya’nın lokomotif sektörleri olan Turizm, tarım, emlak ve inşaat alanlarında önemli bilgiler verdi.

Alanya’da 45 bini, aşkın yabancı ülke vatandaşının gayrimenkul aldığına dikkat çeken Şahin, “100’ü aşkın ülkeden Alanya’mızda mülk alan ve Yeni Alanyalılar olarak gördüğümüz dostlarımızla huzur ve mutluluk içinde yaşıyoruz. Danimarka’dan da bugüne kadar Alanya’mızdan 4 bine yakın gayrimenkul alımı olmuş. Odamıza bağlı 142 şirkette de 248 Danimarka vatandaşının ortaklığı var.  Biz Alanya’mızda yatırım yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına pozitif ayırımcılık uyguluyoruz. Alanya ve Danimarka arasında ticari bir köprü kurulması için de işbirliğine hazırız” diye konuştu.

ANNAN: “ŞAHİN’İN VİZYONU VE ÇALIŞKANLIĞI BENİ ÇOK ETKİLEDİ”
Öte yandan konuk büyükelçi de hem Alanya hem de oda çalışmaları hakkında bilgi aldığı ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in vizyonundan çok etkilendiğine dikkat çekerek, “Sayın Başkan yurt dışına çok sayıda KOSGEB Destekli iş gezisi düzenlemiş. Yüzlerce iş insanını bu gezilere götürmüş. İnşallah pandeminin etkilerinin ortadan kalkmasıyla tanımaktan büyük memnuniyet duyduğum Başkan Şahin ile buna benzer işbirliği çalışmaları yapacağız. Kendisine konukseverliği nedeniyle şükranlarımı sunarım” dedi.

Öte yandan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de konuk büyükelçiye ziyaretlerinin anısına Alanya  tanıtım kitabı ve Alanya ile ülkemize  özel hediyeler takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi partili kadınlar sma savaşçısı Ahmet bebek yararına kermes düzenliyorÖnceki Haber

İyi partili kadınlar sma savaşçısı Ahmet...

Alanya belediyesi kreş ve gündüz bakımevi hızla yükselmeye devam ediyorSonraki Haber

Alanya belediyesi kreş ve gündüz bakımev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar