böcek
Antalya
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Belediye Meclis toplantısı gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Meclis toplantısı gerçekleşti
Abone ol

Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti.  Mecliste 2020 yılı Bütçe Kesin Hesabı görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Mecliste grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel, Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısında konuşmasına İsrail’in Kudüs’te gerçekleştirdiği katliamı kınayarak başladı. Başkan Yücel; “İslam Aleminin kutsal Ramazan ayında Kudüs’te ilk kıblemiz Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıları ve akabinde Gazze’de savunmasız durumdaki sivil Filistin halkını çocuk kadın demeden katleden İsrail’i şiddetle kınıyorum. İnsanlık suçu olan bu saldırı ve katliamların bir an önce durdurulmasını ve uluslararası düzeyde yaptırımların bir an önce uygulanmasını diliyorum.” dedi.

 

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramı’nı tebrik ederken kademeli normalleşme süreci ile ilgili; “Bu süreç içinde sağlığımız için maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmenin, kalabalık ortamlara girmemenin kalıcı normalleşme için çok önemli olduğunu unutmayalım. Birlik ve beraberlik içinde, kurallara uyarak bu zorlu günleri atlatacağız.” dedi.

 

BAŞKAN YÜCEL 19 MAYIS’I KUTLADI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mayıs ayı Meclis oturumunda yaptığı konuşmasında yarınki 19 Mayıs’ı da kutladı. Başkan Yücel; “Aziz Milletimizin, Kıymetli Alanya halkının, sevgili gençlerimizin Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan, atamızın gençlere armağanı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

 

Alanya Belediyesi’nin ‘Yerel Kalkınma’ projesi kapsamında üreticileri desteklemek amacıyla önemli bir adım attıklarını müjdeleyen Başkan Yücel; “Arıcılar Birliği’ne kayıtlı 400 arıcımıza toplam 2 bin kovan dağıtıyoruz. Hepimizin bildiği gibi arılar doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin sağlanması noktasında hayati bir role sahiptir. Hem arı üreticilerimizi desteklemek hem de doğamızı korumak adına aynı zamanda Dünya Arı Günü olan 20 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’de Oba Park Bahçeler Şantiyemizde, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde gerçekleştireceğimiz kovan dağıtım programına tüm meclis üyelerini davet etti 

2019 yılının Eylül ayında, Türk Patent Enstitüsü tarafından Alanya’ya tescillenen Gülüklü Çorba’yı tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan tanıtım videosu meclis üyelerine izlettirildi. Gülüklü Çorba tarifi ve tanıtım filmi, salonda bulunan Meclis üyeleri tarafından tam not aldı. Başkan Yücel hazırlanan video için; “Alanya mutfağının korunması adına yaptığımız güzel çalışmalar Alanya’mızın kültürel mirasına önemli bir katkıdır. Bu güzel ve anlamlı videoda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Pandeminin etkisiyle ekonomik olarak zorlu bir yıl olmasına rağmen hep alan değil veren belediye olduklarını vurgulayan Başkan Yücel; “Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın 2020 yılını refah içinde geçirmesi için çabaladık. Bizdeki hizmet maliyeti ile merkez ilçelerin hizmet maliyeti arasında dağlar kadar fark var. Alanya Belediyesi’nin bütçesini bizden yüzde 60  fazla geliri olan merkez ilçelerle aynı denke getirdik.  Nüfusumuz 2014 yılında 276 binden bugün 334 bine çıktı. Neredeyse 60 bine yakın bir artış oldu. Buna rağmen bugüne kadar aksaklık yaşanmadan 7 yıl boyunca Alanya’mıza hızlı ve kaliteli şekilde hizmet ettik.” dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Toklu yarışmayı kazananların formasını verdiÖnceki Haber

Başkan Toklu yarışmayı kazananların form...

MHP’li Tekin’den asfalt isyanı; Bir kişi bu yolu el arabası İle dahi dökerdiSonraki Haber

MHP’li Tekin’den asfalt isyanı; Bir kişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar