Antalya
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Gazipaşa belediyesinin bu uygulaması vatandaşı isyan ettirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazipaşa belediyesinin bu uygulaması vatandaşı isyan ettirdi
Abone ol

Gazipaşa Belediyesi, emlak borcu bulunan ve zamanında ödenmeyen borçları vatandaşlardan tahsil etmek için tartışılacak bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın emri ile belediyeye emlak borcu bulunan vatandaşların araçları üzerinde yakalama kararı çıkartıldı. Uygulamadan habersiz olan ve kendilerine tebligat ulaşmayan onlarca vatandaş, şehir içinde ve şehir dışında uygulanan trafik denetimlerinde kötü bir sürprizle karşılaştı. Trafik ekipleri tarafından durdurulan ve belediyeden yakalaması bulunan araçlar, ekipler tarafından bağlandı. Araçları bağlanan vatandaşlar, alınan karardan haberleri olmadığını ve kendilerine tebligat ulaşmadığını iddia etti.

 

2 KAMYONCU FARKLI ŞEHİRLERDE MAĞDUR OLDU

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama şehirlerarası yük taşımacılığı yapan iki kamyoncu esnafını mağdur etti. Belediyenin aldığı karardan haberleri olmayan kamyonculardan birinin ekmek teknesi Mersin’in Anamur ilçesinde diğerinin ise Aydın ilinde polis ekipleri tarafından bağlanarak otoparka çekildi. Araçlarında ve evraklarında eksik olmadığını söyleyen kamyoncular, belediyenin böyle bir karar aldığından haberlerinin olmadıklarını dile getirdiler. Araçları üzerinde yakalama kararı bulunan birçok vatandaşın, aynı olayla karşılaştığı öğrenildi. Gazipaşa ile diğer il ve ilçelerde birçok vatandaşın, hayata geçen uygulama ile mağdur olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

YAKALAMA KARARINI KONYA’DA ÖĞRENDİ

 

Konya’da polis ekipleri tarafından durdurulan ve aracı üzerinde yakalama kararı bulunduğunu Konya’daki trafik ekiplerinden öğrenen bir vatandaş, başından geçenleri şu şekilde anlattı: “02 Ekim 2021 tarihinde Konya'ya seyahat ediyorum. Konya merkeze 10-15 km kala yolda radar var. Hızımız radara girecek kadar yok. Ancak polis arkadaşlar kontrol noktasında aracımızı kenara çekmemizi istediler. Aracımızı park ederek polislerin yanına gittim. Polis arkadaşlar aracımızda bir sorun olup olmadığını sordular. Ben gayet rahat bir şekilde, “Bir sorunumuz olmaz bizim” diye cevap verdim. “Emin misin?” Dediler, “Evet” dedim. “Aracın üzerinde yakalama kararı var” dediler. Çok şaşırdım. Nasıl olur böyle bir şey meraklandım. Tabii devletine milletine yanlış yapan bir insan olmadığımı düşünüyorum ama; Memur bey dedi ki; “Kamu alacağı var aracın üzerinde Gazipaşa belediyesi tarafından konulmuş” dedi. “Ya bu kararı kaldırtın ya da aracınızı çekeceğiz” dediler. Bunun üzerine polis arkadaşlar da anlayış gösterdiler zaman tanıdılar bize. Ben de Serkan Özkurt Beyi aradım. Ve kendisine durumu izah ettim. Konya’da olduğumu ve neden aracın üzerine yakalama kararı çıkartıldığını sordum. Kendisi bana belediyeye borçlarını ödemeyenler için böyle bir uygulama yaptıklarını söylediler. Yakalama kararını geçici olarak kaldırdılar bizde yolumuza devam ettik. Kendisine teşekkür ediyorum. 04.10.2021 tarihinde belediyemizi aradım. Emlak vergisi borcum olduğunu söylediler (997,00TL.) Aslında borçların tebliğ edildiğini buna rağmen ödenmediğini söylediler. Bize herhangi bir borç tebliğ yapılmadı. Diyecekler ki postacı size ulaşamadı. Cep telefonu numaramız kayıtlı oraya borç bilgisi gönderebilirsiniz. Orayı da geç, yakalama kararını verdiniz madem, hiç olmazsa yakalama kararıyla ilgili son bir bilgilendirme mesajı atın cep telefonumuza bizlerde yollarda mağdur olmayalım. Bu yazıyı yazma sebebim kesinlikle siyasi değildir. Kimseyi karalamak da değildir. Belediyemizin yaptığı bu hatayla ilgili benim gibi mağdur olacak insanlar mağdur olmasın istedim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Ürkmezer,yeni emniyet müdürünü ziyaret ettiÖnceki Haber

Kaymakam Ürkmezer,yeni emniyet müdürünü...

Başkan Hasan Yiğit,Cuma pazarının yeni yeri Hacetmi?Dinekmi?olsun esnafa soracakSonraki Haber

Başkan Hasan Yiğit,Cuma pazarının yeni y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar