böcek
Antalya
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Müsiad yeni yaşına girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müsiad yeni yaşına girdi
Abone ol

MÜSİAD 31 YAŞINDA
DURUSOY: HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 31 yaşında. Hakkın ve hukukun, Bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle 9 Mayıs 1990'da kuruluşun gerçekleştirildiğini ifade eden MÜSİAD Alanya Şube BAşkanı Mustafa Durusoy, "Ülkesi için hassasiyet sahibi iş adamlarının kurduğu derneğimiz bu gün Dünya'da en yaygın iş 
Mustafa Durusoy , adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin MÜSİAD’ta gözetildiğini ifade etti. Durusoy, “İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, 'kamu yararına' hizmet veren büyük bir aile. Ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket ederek belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır amacıyla her geçen gün büyüyoruz”.
ZOR DÖNEMDE MEMLEKETİN HEP YANINDA OLDUK
MÜSİAD'ın 31 yıl evvel, hevesli, gayretli, imanlı ve kendini davasına adamış 12 genç idealist insan; memleket sevdasında, millet ve ümmet yolunda çalışmak üzere bir araya gelmesi ile ortaya çıktığını anımsatan Durusoy, "MÜSİAD’ın temellerinin atıldığı o günlerden bu yana; 31 senelik zor, engebeli, meşakkatli ve uzun yolda bu kadim ailenin her bir üyesi, kendi payına düşen görevleri ve sorumlulukları, memleket ve ümmet sevdası ile yerine getirdi.  Malını, sözünü ve fiilini yerinde harcayan, cömert ve kibrinden arınmış insanlarla toplumun kollektif olarak zenginleşeceğine inanıyoruz. Allah ile diğer insanlar ile tüm çevre ile ve tabii ki kendisiyle barışık bir denge içinde her günümüzü bir öncesinden daha iyi hale getirme çabasının çok daha tercih edilir bir hedef olmasını savunuyoruz”.  Bu memleketin en zorlu dönemlerinde; Türkiye tarihinin parçası, şahidi ve hatta kendisi olarak doğdu, büyüdü ve kök saldı. Memleketin geçtiği her keskin dönemeçte milletinin yanında oldu. Bizler; dostluğun, birliğin, adanmışlığın ve kardeşliğin güneşi ile yeniden yeşerdik. Allah emeği geçenlerden razı olsun" dedi.
BİZİ BİZ YAĞAN DEĞERLERİMİZDE ÖDÜN VERMEYİZ
MÜSİAD bugün, dünyada örneği nadir bulunan ve üzerine kitaplar ve tezler yazılan bir örgütlenme şekli ve kendine özgü bir yapılanma olarak tarihte hak ettiği yeri aldığını söyleyen Durusoy, "Zamanın ruhuna, değişimin kimyasına uyumlu ancak bizi biz yapan değerlerimizden zerre ödün vermeden sürekli tazelenerek ve bu şekilde güçlenerek yolumuza devam ettik. Siyasetten diplomasiye, sanayicisinden, akademi, spor ve sanat dünyasına, bürokrasiden, profesyonel yöneticilere kadar geniş bir yelpazede, gerek ülkemizde gerek dünyada toplumun her kademesinde, her paydaşı için etkin bir danışma mercii, politika belirleme kuruluşu, veri merkezi ve sathı ile müsemma bir sermaye platformu olarak tescillendi. Sadece milli sermayenin değil; kültürümüzün, değerlerimizin ve nesillerimizin bekası uğruna çalışan bir gelenek şeklinde, bu uğurda yapısını genişleten ve devletimizin sahada en etkin paydaşı olarak yer almaktadır".

Durusoy, ‘ekonomide birleştirici güç’ olma anlayışıyla yola çıkan MÜSİAD, Türkiye'nin ‘2023 Vizyonu’ doğrultusunda, küresel ölçekte meydana gelen siyasi, ekonomik ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamak amacıyla, yönetim modelini modern bir anlayışla yeniden kurguladı. MÜSİAD, sermayeyi daha aktif, daha katılımcı ve tabana yayarak daha güçlü kılma prensibiyle hareket ediyor. " dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak kadınların düzenlediği resim yarışması sonuçlandıÖnceki Haber

Ak kadınların düzenlediği resim yarışmas...

Başkan Alper Arıkan’dan anlamlı ziyaretSonraki Haber

Başkan Alper Arıkan’dan anlamlı ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar