Antalya
DOLAR32.5668
EURO34.8286
ALTIN2417.9

Rusya Mısır'a charter uçuşlarını 5.5 yıl sonra başlatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya Mısır'a charter uçuşlarını 5.5 yıl sonra başlatıyor
Abone ol
Türkiye'ye uçuş yasağı getiren Rusya'nın Mısır'a dönük charter uçuşlarını serbest bırakmasının ardından bu ülkeden Mısır tatili talebi yedi kat birden arttı

Rusya Mısır'a charter uçuşlarını 5.5 yıl sonra başlatıyor

Türkiye'ye uçuş yasağı getiren Rusya'nın Mısır'a dönük charter uçuşlarını serbest bırakmasının ardından bu ülkeden Mısır tatili talebi yedi kat birden arttı

Dışişleri, Mısır'ın tatil beldelerine uçuşların "yakın zamanda" başlayacağını duyurdu. Mısır’daki tatil beldelerine uçuşlar Rus uçağının Kasım 2015’te Sina Yarımadası’da düşmesinin ardından askıya alınmıştı. Kahire’ye düzenli uçuşlar Nisan 2018’de yeniden başlatılmıştı. Mısır’daki tatil beldeleri Rusya’dan charter uçuşlarına hala kapalı.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Mısır seferleri konusunda, "Her şey planlandığı gibi gidiyor. Yakın gelecekte karar duyurulacak" dedi.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un geöen haftaki Mısır'ı ziyareti sırasında bu konuda ön anlaşmaya varıldığını sözlerine ekledi.
Yüksek vaka sayılarını gerekçe göstererek 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar Türkiye uçuşların askıya alan Rusya Federasyonu, kısa süre sonra Mısır'a dönük charter uçuşu yasağını kaldırdı. Kararın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan telefon görüşmesi sonrasında alındığı belirtildi.

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; Rusya'nın Mısır kararının ardından saatler geçmeden Mısır'ın turizm bölgelerine dönük talebin 7 kat arttığı belirtildi. Level Travel tarafından yapılan basın açıklamasında, kararın açıklanmasının üzerinden 2 saat geçmeden Mısır'a dönük tatil ilgisinin 7 kat arttığı belirtildi.

Rusya’dan Mısır’a haftada kaç uçuş yapılacak?

Rusya'dan Mısır'a charter uçuşlarının tam olarak hangi tarihte başlayacağı, haftada kaç uçuş yapılacağı henüz açıklanmamış olsa da, Seyahat Acentaları Birliği Üyesi Aleksan Mkrtchyan, Rusya'dan Mısır'a haftada 90-100 uçuş yapılmasını beklediğini ifade etti. Mkrtchyan, ''15 Nisan'a kadar Türkiye'ye haftada 150 uçuş yapılıyordu. Mısır ilk etapta bu kadar uçuş alamayacak. Rusya'da birçok havalimanının uluslararası uçuşlara kapalı olması nedeniyle Mısır'a haftada 90-100 uçuş yapılacaktır.Yani Mısır'a yapılacak uçuşlar Türkiye'ye yapılanların yüzde 50'si kadar olacaktır ama bu da hiç de fena bir rakam değil.'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi arasında yapılan telefon görülmesi sonrası, iki ülke arasındaki hava ulaşımının yeniden başlatılması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Anlaşmaya göre, Rusya'dan Şarm El Şeyh ve Hurghada dahil olmak üzere, Mısır'ın turizm bölgelerine tarifeli ve tarifesiz seferler yapılabilecek


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALANYASPOR DEPLASMAN’DAN BİR PUANLA DÖNÜYORÖnceki Haber

ALANYASPOR DEPLASMAN’DAN BİR PUANLA DÖNÜ...

BEKÇİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİSonraki Haber

BEKÇİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar