Antalya
DOLAR32.6039
EURO34.7971
ALTIN2488.0

Yılmaz Bağışlar’dan yurt sorununa çözüm önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmaz Bağışlar’dan yurt sorununa çözüm önerisi
Abone ol

Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm önerisi sundu.

Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm önerisi sundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz Bağışlar, şunları söyledi: “Ülkemizin bir çok şehrinde olduğu gibi, üniversite öğrencileri için barınma sorunu Alanya’mızda da devam etmektedir. Bir çok öğrenci kardeşim, sosyal medya hesaplarından veya telefondan bizlere mesaj göndermekte ve maalesef ekonomik sıkıntılar kaynaklı ev kiralayamadıklarını iletmektedir. Gerek dünya genelinde etkili olan pandemi süreci ve buna bağlı ekonomik zorluklar gerekse Türk liramızın döviz karşısındaki kaybı, vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlerini ekonomik anlamda olumsuz etkilemiştir. Çözüm için ise sorunu doğru tespit etmek gerekiyor. Buradaki, sorun öğrenci kardeşlerimizin ve ailelerin ekonomik şartlarına uygun barınma ortamının sağlanamamasıdır ki, bunu çözmenin yolu da iki veya üç kişilik uygun ekonomik fiyatlarla öğrenci yurdu imkânı sunulamamasıdır. Alanya’mız iş insanları ve ekonomik yapısı, siyasal gücü ile bu yurtları yapabilecek ekonomik güçtedir. Bana göre buradaki asıl sıkıntı, üniversitelerimize tahsisli arazinin temin edilememesidir. Gerek Mahmutlar Mahallesi’nde gerekse diğer mahallelerimizde bir çok hazine arazisi yurt yapımına uygun halde beklemektedir. Alanya siyasi kamuoyu ve sivil toplum kuruluşları ve odalar olarak öncelikle bu arazilerin üniversitelere tahsisi için çalışma ve kamuoyu desteği oluşturmamız gerekiyor. Sonrasında öğrenci yurdu yapımı için Alanya bir şekilde bunun üstesinden gelecektir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Meclis üyesi Nazmi Zavlak Dimçayı üzerindeki yıkımları eleştirdi;garibanın değil zenginin kaçağını yıkınÖnceki Haber

CHP’li Meclis üyesi Nazmi Zavlak Dimçayı...

Grup Şimşekler yeni emniyet müdürünü ziyaret ettiSonraki Haber

Grup Şimşekler yeni emniyet müdürünü ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar